TUOTEMYYNTI VAIN REKISTERÖITYNEILLE ASIAKKAILLE ETÄKONSULTAATION PERUSTEELLA.
ILMAINEN TOIMITUS YLI 80€ TILAUKSILLE
TUOTTEET -10% HOITOLAN KANTA-ASIAKKAILLE

Aknen ja ruusufinnin hoito

BiON Skincare on Suomessa menestyksen saavuttanut ammattitason ihonhoitosarja, jolla saavutetaan merkittäviä tuloksia aknen sekä ruusufinnin eli acne rosacean hoidossa. Tuotteet ovat kehitetty aknenhoitoon erikoistuneiden ihotautilääkärien, farmaseuttien sekä biokemistien yhteistyöllä. Suurin osa perinteiseen aknenhoitoon kehitetyistä hoitotuotteista keskittyy pääsääntöisesti vähentämään talineritystä ja torjumaan bakteeritoimintaa. Jatkuvat akne- sekä ruusufinni-infektiot johtavat ihon biokemiallisen toiminnan epätasapainoon ja tämä heikentää ihon luonnollista puolustuskykyä sekä parantumista. Tästä seuraa se, että akne sekä ruusufinni pitävät itse itseään yllä kroonistuen ja voivat ajan mittaan edetä progressiivisesti vaikeammalle asteelle.

Näkyvä akne sekä ruusufinni itsessään ovat fyysinen oire, jonka juuret ovat syvemmällä ihon vastustuskyvyssä. Mikäli hoidon tavoitteena on ihon terveyden palauttaminen, tulee hoidon keskittyä ihon biokemiallisen tasapainon saavuttamiseen ja tätä kautta ihon vastustuskykyyn sekä luontaisiin immuunitoimintoihin.

BiON-tuotteiden säännöllisellä käytöllä aknen sekä ruusufinnin oireet on mahdollista saada hallintaan jopa yli 90% kaikista tapauksista. 

Kokonaisvaltaista hoitoa akneen ja ruusufinniin


Aknen ja ruusufinnin hoidon tulee olla kokonaisvaltaista ja ongelmaan onkin syytä puretua useista eri suunnista. Hyvä hoitotulos saavutetaan yhdistämällä BiON-aknenhoitotuotteisiin hoitolahoitoja kuten BiON -erikoiskasvohoidot laitehoidoilla sekä BiON Advanced Peel. Tärkeintä on kuitenkin ihon kotihoito yksilöllisesti valitun ihonhoitorutiinin avulla ja hoito-ohjelma on mahdollista toteuttaa ilman hoitolakäyntejä etävalmennuksena.

Kosmetologimme tarjoamat hoitolahoidot auttavat tehokkaasti hallitsemaan aknen oireita. Suunnittelemme hoito-ohjelman, joka tukee mahdollista lääkehoitoa ja sopeutamme hoidot tarpeesi mukaan. Saat myös ohjeita kotihoitotuotteiden valintaan ja käyttöön. 

Aknen hoito vaatii asiakkaalta sitoutumista pitkäjänteiseen hoitoon, sillä muutokset ihossa näkyvät usein vasta kuukausien viiveellä. 

Toivomme, että otat meihin yhteyttä jo silloin, kun akne alkaa muuttua häiritseväksi. Ajoissa aloitettu hoito voi estää oireiden pahenemisen, arpien muodostumisen, välttämään lääkehoidon tarpeen sekä parantaa hoitotuloksia. 

Aknen lääkehoidot ja BiON-hoidon yhdistäminen


Aknen lääkehoidossa käytetään sekä iholle levitettäviä paikallishoitovalmisteita, että suun kautta otettavia lääkkeitä. Paikallishoitovalmisteet sisältävät tyypillisesti bentsyyliperoksidia (Basiron, Epiduo), atselaiinihappoa (Skinoren) tai retinoideja. Myös hormonaalisilla ehkäisyvalmisteilla ja spironolaktonilla voidaan tukea aknen hoitoa. Suun kautta otettavia antibiootteja tai isotretinoiinia (Roaccutan) käytetään edelleen runsaasti aknen hoidossa. 

Isotretioniinilääkitys (A-vitamiini)

BiON aknen/ruusufinnin hoidon tuotekokonaisuutta ei voida aloittaa samanaikaisesti Roaccuttan (isotretinoiini) lääkityksen kanssa, sillä lääke pysäyttää talintuotannon ja ohentaa sekä herkistää ihoa voimakkaasti. Kun lääkitys on loppunut, iholla kestää noin 3-6kk palautua lääkehoidosta ja vasta tämän jälkeen hoito BiON-tuotekokonaisuudella voidaan aloittaa. 

Isotretinoiini -lääkityksen aikana ihoa tulee hoitaa hellävaraisilla ja kosteuttavilla BiON-tuotteilla sekä ihoa kosteuttavilla, rauhoittavilla ja ihon suojakerrosta parantavilla hoitolahoidoilla. 

Antibioottihoito

Sisäisen antibiootti- ja spironolaktonilääkityksen aikana (mm. tetrasykliini) hoito voidaan aloittaa, mutta hoitovasteen saavuttaminen saattaa olla hieman hitaampaa kuin normaalisti. 

Paikallishoitovalmisteita kuten geelejä tai voiteita ei saa käyttää samanaikaisesti BiON-hoitokokonaisuuden kanssa.

Erityisesti pitkä antibioottikuuri heikentää suoliston ja ihon mikrobiomia, mikä voi tehdä aknen hallinnasta lääkehoidon päättymisen jälkeen vaikeaa. Autamme sinua myös lääkityksen aikaisessa ja jälkeisessä ihonhoidossa sekä suoliston mikrobiomin tukemisessa. Hoidamme hoitolassa myös aknearpia, kun aktiivinen tulehdusvaihe on päättynyt.

Lääkkeiden haittavaikutuksia

Kaikillä aknenhoidon lääkkeillä voi olla sivuvaikutuksena ihoärsytystä, punoitusta, ihon kuivumista ja hilseilyä sekä lisääntynyttä herkkyyttä auringon UV-säteilylle. Antibioottien käyttö altistaa aknebakteerien antibioottiresistenssille ja vatsan toiminnan häiriöille, kuten pahoinvointi tai ripuli. A-vitamiinilääkkeillä on myös vaikutuksia mielialaan ja keskushermostoon ja lääkitys on voimakkaasti teratogeeninen. 

Aknen ja ruusufinnin hoidossa hyödyntämämme laitehoidot

Ultraäänipuhdistusta käytetään ihon hellävaraiseen syväpuhdistukseen ja kuolleiden ihosolujen poistoon silloin, kun ei haluta tehdä mekaanista ihonpuhdistusta. Se auttaa irrottamaan talia ja epäpuhtauksia ihohuokosista ilman mekaanista ärsytystä sekä stimuloi ihon aineenvaihduntaa. Ultraäänipuhdistus sopii myös herkälle ja tulehtuneelle iholle. Suurin osa kosmetologeista hyödyntää ultraääntä ihonhoidoissa.

Elektroporaatio soveltuu hellävaraiseen ilman neuloja tapahtuvaan ihon kosteuttamiseen sekä aktiiviaineiden imeyttämiseen. Sitä käytetään hyvän siedettävyyden vuoksi myös aknen sekä muiden tulehduksellisten iho-oireiden hoitoon ja ihon rauhoittamiseen aktiivisessa tulehdusvaiheessa.

Elektroporaatio avaa ihon solukalvoihin mikroskooppisen pieniä nopeasti sulkeutuvia kanavia, joiden avulla pystytään imeyttämään valittuja tehoaineita juuri sinne, missä iho niitä hyödyntää. Elektroporaatio tehostaa käytettävien hoitotuotteiden vaikutusta.

Ditelle -hoitava (terapeuttinen) ultraääni on tehokas ja hellävarainen ei-invasiivinen laitehoito ihon kunnon parantamiseen. Hoito edistää kosteuden ja aktiiviaineiden imeytymistä sekä kollageenin ja elastiinin tuotantoa, mikä tekee ihosta kiinteämmän, kirkkaamman ja sileämmän. Se auttaa myös rauhoittamaan ihoa sekä hoitamaan epäpuhtauksia ja tulehduksia.

Ultraäänilaite lähettää korkeataajuista värähtelyä, joka tunkeutuu syvälle ihoon stimuloiden ihon toimintaa ja verenkiertoa. Ihon solukalvojen läpäisevyys lisääntyy, jolloin aktiiviaineiden kulkeutuminen ihoon helpottuu ja nopeutuu. Hellävarainen hoito ei aiheuta iholle vaurioita tai kipua.

Hoito soveltuu kaikenikäisille asiakkaille ja siitä hyötyvät kaikki ihotyypit.

Kosmeettista laserhoitoa käytetään erilaisten iho-ongelmien kuten arpien (leikkausarvet, aknearvet) ja pigmenttimuutosten häivyttämiseen sekä tulehduksellisten iho-oireiden hoitoon. Erityisen hyviä tuloksia saadaan aknen, couperosan, ruusufinnin ja huuliherpeksen hoidossa. 

Laitteen avulla annetaan kohdennettua valoenergiahoitoa niin kasvoille kuin vartalollekin. Laserhoitoa voidaan suorittaa erillisenä hoitona tai yhdistettynä muihin kasvo- ja vartalohoitoihin. Sitä voidaan soveltaa koko hoitoalueelle, kuten kasvoille tai kohdistettuna paikallisiin ongelmakohtiin.

 Laserhoito on nopeaa ja kivutonta hoitoa, eikä siihen liity toipumisaikaa tai tarvetta sairaslomalle, toisin kuin kirurgisessa laserhoidossa. Sitä voidaan soveltaa lähes kaikille asiakkaille eikä sillä ole varsinaisia vasta-aiheita. 

Laserhoitoa ei tehdä jos olet raskaana, sinulla on sydämentahdistin tai valoherkistävä lääkitys. 

LED-valoterapia soveltuu monipuolisesti erilaisiin ihonhoitotarpeisiin, kuten herkän ja reaktiivisen ihon hoitoon, tulehduksellisten iho-oireiden kuten aknen, ruusufinnin, atooppisen ihottuman ja proriasiksen hoitoon, ihovaurioiden hoitoon (haavat, leikkausarvet) sekä esteettisten hoitojen jälkihoitoon.

Eri aallonpituuksilla on kohdesyvyydestä riippuen erilaisia vaikutuksia. Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu LED -valolla olevan tulehdusta rauhoittava, bakteereja tuhoava ja kollageenin ja elastaanin tuotantoa aktivoiva vaikutus. 

LED-valoterapia on turvallinen ja tehokas hoitomuoto, joka ei polta tai vaurioita ihoa kuten UV-säteily. Sillä ei ole haitallisia sivuvaikutuksia ja sitä voidaan antaa myös silloin, kun muut hoidot eivät ole mahdollisia. Valohoitoa ei anneta valoherkistävän lääkityksen kanssa samanaikaisesti.

Mikroneulaus on hoitomenetelmä, jossa ihon pintakerrosta käsitellään pienillä neuloilla mikroneulauslaitteen avulla. Tekniikkaa käytetään parantamaan ihon ulkonäköä ja hoitamaan erilaisia iho-ongelmia, erityisesti akneen liittyviä arpia. Mikroneulaus auttaa vahvistamaan ihon rakennetta ja sitomaan ihoon kosteutta jolloin se soveltuu hyvin myös kuivalle ja ohuelle iholle.

Hoidossa käytetään sähköistä neulauslaitetta, jonka automatisoitu, kohtisuora neulausliike tekee hoidosta tarkan, hallitun ja kivuttoman. Ihon palautuminen hoidosta on nopeaa, jo seuraavana päivänä voi peseytyä ja meikata normaalisti.

Mikroneulausta voidaan antaa kasvojen, kaulan, decolltén, hiuspohjan ja vartalon ihon sekä arpien hoitoon. Hoitoon kuuluu ihon alkupuhdistus, hedelmähappokuorinta, mikroneulaus yksilöllisesti valitulla hoitoseerumilla sekä erikoisnaamio.

Hoitoa tehdään tavallisesti 1 kk välein n. 3-6 hoitokerran sarjahoitona.

Aknetyypit

Komedoakne tarkoittaa aknetyyppiä, jossa iholle muodostuu tukkeutuneita huokosia eli komedoja. Se on aknen lievin muoto ja voi esiintyä ilman tulehduksellisia finnejä. Komedot ovat tyypiltään joko umpikomedoja, jolloin komedon pinta on ihonsävyinen tai mustapäitä, jolloin komedo on auki ihon pintaan ja hapettunut tummaksi.

Komedoaknea voivat aiheuttaa mm. liiallinen talineritys, kuolleiden ihosolujen kerääntyminen ihohuokosiin tai ihon pinnalle, hormonaaliset muutokset esim. murrosiässä, raskauden tai ehkäisyn aikana, vääränlainen ihonhoito (hoitamaton iho, pintakuivuus, ihoa kuivattavat SLS-sulfaatit, liian raskaat tai ihoa tukkivat tuotteet), lääkkeet ja kosmetiikka.

Aknen hoito olisi hyvä aloittaa jo tässä vaiheessa, jotta aknen proggressiivinen eteneminen tulehtuneeseen akneen voidaan estää.

Tulehtunut akne on aknen vaikeampi muoto, jossa ihohuokosten tukkeutuminen johtaa bakteerien (Cutibacterium acnes) lisääntymiseen ja tulehdukseen. Tämä aiheuttaa punoittavia, arkoja, märkiviä ja kivuliaita finnejä.

Tulehtunut akne vaatii amamttilaisen apua oireiden hallintaan. 

Tulehdukset voivat aiheuttaa aknearpia, jotka voivat olla:

  • Atrofisia (kuoppamaiset arvet) – Ihoon jää kuoppia, kun tulehdus tuhoaa kollageenia.
  • Hyperpigmentaatiota (tummat jäljet) – Tulehduksen jälkeen ihoon voi jäädä punaisia tai ruskeita jälkiä.
  • Keloidiarvet – Paksuuntuneet, koholla olevat arvet, jotka muodostuvat arpikudoksen liikakasvusta.

Kystinen akne on aknen vaikein ja edennein muoto. Huokosissa on syviä tulehduksia, jotka pääsevät etenemään ihon sisällä myös poikittain, huokosesta huokoseen muodostaen käytävämäisiä tulehdusnoduluksia. Nodulukset arpeuttavat ihoa ja vaativat edenneen aknen hoitoprotokollaa.